Obiective și țeluri noi… Cum să le îndeplinim mai bine?
Poți să păstrezi hotărârea de schimbare și progres pe care ți-ai propus-o pentru Noul Anul? Sau, puterea de voință începe să scadă după o săptămână, două? Aici ai câteva îndemnuri care te pot ajuta în puterea de a continua. Să reușim cu toții în năzuințele propuse, pentru 2018!
Primul pas este de a alege țelul/obiectivul cu atenție. Obiective vagi, cum ar fi: „mănânc mai puțin” sau „mă apuc de alergat” sunt greu de cuantificat și pot fi abandonate cu lejeritate, în cele din urmă. Se uita și se pierd între vechile obiceiuri!
Vei avea o șansă mult mai bună de success, în cazul în care alegi obiective SMART. Păstrează-le specifice, măsurabile, realizabile, realiste și oportune.
Gândul simplu, de exemplu, de a alerga ½ de oră de trei ori pe săptămână, se va îmbunătăți în mod categoric de la o lună la alta.Și, nu fi prea dur cu tine! Ianuarie poate fi o lună grea, chiar deprimantă pentru unii dintre noi necumpătați. Excesele de mâncare și alcool din perioada sărbătorilor vor face corpul să simtă o ”starea de mahmureala”. După câteva săptămâni de băut prea mult alcool și de mâncat prea mult zahăr este nevoie de timp pentru a reactiva creierul și pentru ca, chimia sângelui să revină pe drumul cel bun.
Este mai ușor pentru a elimina un obicei strâmb să ne gândim a-l înlocui cu unul bun.
Să nu subestimăm puterea micilor modificări! Acestea sunt mai ușor de implementat, la ele sunt mai multe șanse de a deveni obiceiurile înrădăcinate decât schimbările radicale, care sunt nerealiste și sortite, de cele mai multe ori, eșecului.
Vrei să scazi din calorii? Iată, dacă spre exemplu, zilnic consumi un caffe late, înlocuiește-l cu o tisană din ceai alb sau o cafea neagră și brusc faci o reducere de aprox 2500 calorii/ săptămână, prin această mică schimbare!
Concentreaza-te pe acțiunile, nu neapărat pe progres.
Fii atent și prezent la micile schimbări de zi cu zi, acestea dau puterea implementării schimbării mai mult decât vizualizarea obiectivului final. Cercetatorii de la Universitatea Yale aduc argumente pentru a înțelege că obiectivele se împlinesc atunci când rămânem concentrați pe angajament, suntem atenți la progresul zilnic și nu la obiectivul final.
Găsește o oameni care să te sprijine în schimbarea ta!
Cercetările arată că a primi sprijin și încurajare din partea celor cu obiective similare, este un mare ajutor. Dacă sunteți interesat de alimentația sănătoasă, ar fi bine să interacționați cu oameni care sunt, de asemenea, interesați de un mod de viață sănătos, de a mânca sănătos. Familie, prieteni, vecini, colegi, specialiști, terapeuți, psihoterapeuți – vă pot fi de mare ajutor.
Neplanificarea succesului poate însemna planificarea eșecului!
Sportul te învață că, pentru a atinge un obiectiv, ai nevoie de organizare sși disciplină. A face planuri și a le respecta, indiferent de ce ‘apare’ în calea ta, este esențial pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, în termenul, calitatea și eficiența dorită.
A face ”publică” dorința de schimbare, te va face să renunți mult mai greu atunci când ești încercat și slăbit în a continua…
Și, în cazul în care dorești un stil de viață sănătos, aceasta fiind una dintre rezoluțiile pentru Anul Nou, apoi atunci fii cu ochii pe mine, la cele pe care le voi scrie aici.
Atunci când devii curios cu privire la viața ta, ai puterea să o faci mai bună. Iar atunci când capeți curajul de a axplora propriul potențial, doar atunci ai șansa să-ți descoperi harul/menirea/vocația ta pe acest pământ! Mai apoi, este logic să te gândești că, ”ceea ce obții de la viață este direct proporțional cu ceea ce investești în ea.”
Fie ca Anul 2018 să vină cu sănătate, cu bucurie și cu puterea de a implementa noi rezoluții personale, cu izbânda în a renunța la obiceiuri nesănătoase și înlocuirea lor cu alte obiceiuri sclipitoare și înfloritoare!
The post Obiective noi, du-le la împlinire! appeared first on Lavinia Melania Bratu.